Het langverwachte Diweetjes eindejaarslijstje!

Daar zijn de feestdagen, hohoho! Traditioneel is dat de tijd om terug te kijken naar het voorbije jaar, en dat wil ik hier ook met jullie graag doen. Eind 2017 was het oprichten van Diweetjes.be alleen nog maar een wild idee, en kijk nu, een jaar later zijn jullie met 281 (!) abonnees op de nieuwsbrief, en 250 volgers op de Facebookpagina.

Een hele dikke dank u wel aan jullie!

Het is heel fijn om voor jullie te mogen schrijven en al mijn recepten en adresjes te kunnen delen. Ben je benieuwd naar de Diweetjes hoogtepunten van dit jaar of heb je nog inspiratie nodig voor het feestmenu? Het antwoord lees je hier (de links naar de diverse artikels zijn ook telkens gevoegd)!

Ik kijk met plezier terug naar…

 • het allereerste artikel op Diweetjes
 • mijn nieuwe ontdekkingen qua restaurantjes
 •  het gezellige gekwetter met mijn dochter in de keuken bij het vele bakken samen
 • de zalige warme zomer waarin ik veel buiten kon aperitieven
 • het verschijnen van mijn lezersbrief in Libelle

Grootste ontdekking van dit jaar…

 • Little things in Sint-Amandsberg: je zou er zo voorbij lopen maar het loont de moeite om binnen te springen: heel betaalbaar, gezellig en lekker! En bovendien hebben ze direct met een natuurlijke flair hun menu aangepast voor mij, chapeau!
 • Het verborgen pareltje van Castelly, waar ik een heel gezellige brunch had met een jeugdvriendin. Het kader en het eten maken het de moeite om terug te gaan! (bij deze een uitnodiging ter jouwer adres, E. ? :-))
 • De gluten-en lactosevrije hamburgerbroodjes van Delhaize, er staan hier nu regelmatig verse zelfgemaakte hamburgers op het menu

Grootste glimlach van dit jaar…

 • bij het openen van de grote envelop van Magic Chocolates in mijn brievenbus met maar liefst zeven repen chocolade in, zomaar, om te proeven. Een zalig zoete verrassing!

Grootse verwennerij dit jaar..

 • ons verblijf in De Oude Winning in Riemst: het was een blij weerzien deze zomer met Filip en Anneleen, die ons dit jaar voor de tweede zomer op rij schandalig verwend hebben met hun gastvrijheid en het gluten-en lactosevrije ontbijt.

Nog op zoek naar enkele ideetjes voor het feestmenu:

En tot slot… een welverdiend woordje van dank gaat uit naar…

 • alle lezers en volgers van deze blog, omdat jullie me blijven inspireren en stimuleren om nieuwe recepten te maken, nieuwe producten en adressen te testen! Nogmaals grote merci!
 • mijn huisgenoten die zich telkens bereidwillige proevers tonen bij het uittesten van mijn receptjes
 • mijn familie en vrienden die steeds zo lief zijn om hun menu aan te passen aan mij
 • mijn collega’s die me meenemen naar nieuwe culinaire oorden
 • iedereen die me helpt deze blog mogelijk te maken

Ik kijk alvast uit naar 2019 waarbij er terug veel lekker (gluten-en lactosevrij)  gegeten en gedronken mag worden. Voor jullie allen een smakelijk en gezond nieuw jaar gewenst en hopelijk mag ik jullie blijven verrassen volgend jaar met meer Diweetjes !

Nog concrete vragen of suggesties, je mag me steeds e-mailen op lien@diweetjes.be.

Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click