Op zondag wordt er hier al eens een taartje verorberd als vieruurtje.
Huisgemaakt en met liefde gebakken, smaakt dat nog net iets lekkerder 🙂
Lust je graag confituurtaart? Dan zit je hier aan het juiste adres.
Ingrediënten voor vier kleine stukjes confituurtaart
- 1 verpakking Herta gluten-en lactosevrij bladerdeeg
- 1 ei
- confituur
Recept
- verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit op het bakpapier.
- Snij de randjes van het deeg af, zodat je een rechthoek bekomt. Leg de randjes even opzij, die gebruiken we straks nog. Prik gaatjes in de rechthoek met een vork.
- Besmeer met confituur, maar ga niet té dicht bij de randen.
- Vouw de randen om zodat je mooie boordjes krijgt. Prik er gaatjes in.
- Snij de randjes in fijne smalle reepjes. En beleg hiermee de rechthoek.
- Prik nog eens gaatjes in de reepjes.
- Scheid het eigeel van het eiwit.
- Smeer de randjes en reepjes in met het eigeel.
- Bak in de oven op 180 graden gedurende een klein halfuurtje.
- Als de taart goudbruin is, en de randjes hard geworden zijn, mag je de taart uithalen.
- Smakelijk!