Aperitieven in stijl

Hoera, hoezee, alweer een verlengd zonnig weekend! Ik had het al eens eerder over aperitieven (klik hier voor mijn vorig artikel), en ik had jullie toen beloofd te tonen hoe mijn lievelingshapjes eruit zien als het wat méér mag zijn. De luxueuze versie van aperitieven vind je hier!

Glutenvrij stokbrood met zelfgemaakte rode pesto

Ingrediënten (als hapje voor 4 personen)

  • glutenvrij stokbrood (ik gebruikte Damhert Nutrition Gluten free, lactose free baguette bake-off, te koop bij onder meer bij Delhaize)
  • 100 gram zongedroogde tomaten (Zongedroogde tomaten met basilicum, niet gemarineerd, Boni selection, Colruyt)
  • ongeveer 20 à 25 blaadjes verse basilicum
  • ongeveer twee à drie eetlepels olijfolie
  • pijnboompitten naar keuze en smaak

Recept

  • Indien je het stokbrood nog moet bakken, maak het klaar zoals aangeduid op de verpakking.
  • Meng de zongedroogde tomaten, pijnboompitjes, met de blaadjes basilicum en de olijfolie in de keukenrobot tot een vaste pesto die je kan smeren. Is de pesto te dik, voeg dan nog een klein beetje olijfolie toe.
  • Snij het stokbrood in kleine sneetjes en beleg het met de pesto.

 

Groene asperges met gerookte ham (als hapje voor 4 personen)

Ingrediënten 

  • 12 verse groene asperges
  • 150 gram gerookte ham
  • peper en zout
  • lookpoeder of een lookteentje
  • olijfolie

Recept

  • Snij de harde onderste stukken van de asperges eraf (ongeveer 4 cm) en schil ze.
  • Rol een sneetje gerookte ham rond elke asperge.
  • Bestrooi ze met peper, zout en lookpoeder.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schik de asperges in de ovenschotel.
  • Sprenkel er olijfolie over.
  • Bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn. Draai ze halverwege eens om.

 

Getoast brood met tonijn

Ingrediënten

  • 4 sneetjes glutenvrij brood (ik gebruikte wit brood van No gluten, Delhaize)
  • ongeveer 12 blaadjes verse munt
  • 1 grote tomaat
  • 1 blik tonijn in eigen nat (200 gram)
  • olijfolie

Recept 

  • Toast de sneetjes in een broodrooster (pas op voor contaminatie met kruimels van ander brood eventueel!) of grill ze in de oven.
  • Snij de tomaat in kleine stukjes.
  • Meng de tonijn met de munt en de tomaat.
  • Sprenkel een klein beetje olijfolie erover.
  • Snij de sneetjes telkens in twee driehoekjes en beleg met de tonijnmix.

Een fijne aperitief en een mooi weekend gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click