‘The proof of the chocolate is in the eating!’

Er is er altijd ééntje die eruit springt. In een eerder bericht op Diweetjes kon je al lezen welke chocolade je veilig kan eten als je intolerant bent voor gluten en lactose, maar de chocolade van Magic Chocolates verdient een extra vermelding!

Niet alleen omdat

  • hun chocolade echt heel lekker is,
  • het verhaal achter de chocolade leest als een trein,
  •  Ines en het Magic-team schitterende service leveren,

maar vooral omdat het chocolade is die een vleugje magie bevat!

En dat mocht ik al proeven, via een proefpakket dat in mijn brievenbus zat, met maar liefst zeven repen chocolade, waarvoor oprechte dank.

Dus waar start ik? Bij het begin.

Er was eens…

Op een dag zitten twee ingenieurs, Stijn en Peter, samen aan tafel tijdens een vergadering. Echt interessant is het niet, en ze zijn afgeleid door de chocolade die op tafel staat. Die valt echter niet in de smaak, volgens Peter kan hij zelf betere chocolade maken. Waarop Stijn laconiek Peter uitdaagt om dat dan maar eens te demonstreren. Boys will be boys, bang om af te gaan als een gieter, neemt Peter zijn uitdaging ernstig en vliegt erin. Niet veel later ontstaat er ergens in een Vlaamse kelder chocolade. Al snel wordt de verkoop een succes en verhuist de chocolade naar een heus winkelpand. Het wordt méér dan een uitdaging en het blijkt voor de ingenieurs te moeilijk om hun job te combineren met het maken van de chocolade. Helga en Guy kopen op 1 november 2017 de chocolade over en breiden verder uit: er komen machines bij, er wordt een pand in Wetteren gekocht, waar de chocolade volgende maand naartoe verhuist.

Chocolade met een vleugje magie

Ik spreek nu al de hele tijd over chocolade, maar Magic Chocolates is niet gewoon chocolade: als enige ter wereld produceert het Magic-team allergenenvrije chocolade en dat maakt hen uniek. De chocolade is niet alleen vrij van zuivel, maar ook van soja en noten, en dat zorgt ervoor dat kindjes die door allergieën anders geen chocolade kunnen eten, nu ineens ervan kunnen genieten. En genieten is het, de chocolade wordt gemaakt van cacao uit Zuid-Amerika, en wordt letterlijk gemaakt van boon tot chocoladereep. In het assortiment zit er ook chocolade zonder klassieke suiker: er wordt namelijk geopteerd voor kokosbloesemsuiker als vervanger. Dit is een onbewerkt product waarbij de voedingsstoffen bewaard zijn gebleven: zo bevat kokosbloesemsuiker onder meer magnesium, ijzer en zink.

Een blind testpanel heeft de chocolade zich laten smaken en oordeelde dat de chocolade zo lekker is dat het brede publiek ze gewoon moet proeven. Sindsdien ligt de chocolade in de rekken bij Bio-Planet, als chocoladerepen of in andere vormen rond Sinterklaas en Pasen.

 

De smaaktest

Ik heb de eer en het genoegen gehad om te mogen proeven van:

  • 47% cacao met kokosnootmelk en kokosbloemsuiker
  • 60% pure cacao met kokosbloesemsuiker
  • 93% very pure cacao met kokosbloesemsuiker
  • 57% pure cacao
  • 74% pure cacao
  • 84% pure cacao
  • 66 % tiger crunch met geroosterde en gekarameliseerde chufa

Mijn favoriet? Moeilijk te kiezen. Naarmate er meer cacao in zit, is de chocolade natuurlijk bitterder van smaak, maar ik vind dat wel heel lekker. Als ik dan moet kiezen, zou ik zelf de voorkeur geven aan de 93% cacao met kokosbloesemsuiker , omdat de kokosbloesemsuiker het bittere van de 93% cacao wegneemt, en je zo het perfecte evenwicht hebt tussen zoet en bitter.

Daarnaast is de tiger crunch ook echt om in te bijten (en helemaal op te eten…). De tiger crunch bevat chufa’s of tijgernoten, een soort knolgroente. Het smaakt naar nootjes, maar het zijn geen noten, waardoor de chocolade dus nog steeds vrij is van allergenen. Het knapperige van de chufa’s maakt de chocolade erg krokant en geeft het ook een lekkere nasmaak. Er zit duidelijk magie in, dat smaak je. Magic chocolates, goed bezig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click