Sterke dranken voor sterke mannen

Het is bijna Vaderdag! In het lijstje met meest gekochte cadeaus staan stropdassen, aftershave en gadgets. Teveel is ook teveel, het mag dit jaar al eens anders zijn. Verwen je liefste papa of knapste man dit jaar met iets lekkers! En welke man houdt niet van een lekker glas?

Lekkere drank is er massaal. En er is zelfs goed nieuws voor wie gluten en/of lactose moet vermijden, want die heeft een ruime keuze aan dranken die hij/zij veilig kan drinken. We mogen nog iets hebben 🙂

Wijn, champagne, porto, sangria, sherry, vermout, en cava zijn glutenvrij. Zelfs jenever, gin of cognac waar bij de bereiding glutenbevattende granen aan te pas komen, mag naar hartelust (nou ja) gedronken worden. Bij de productie blijven de gluten over in de reststof. Van Bacardi is bekend dat het glutenvrij is, alsook van Smirnoff vodka, Campari en Cointreau. Over Johnnie Walker Scotch, Kahlua en Jameson Irish Whiskey is er twijfel, die drink je dus beter niet. Dat geldt ook voor dranken die niet doorzichtig zijn, die kunnen toevoegingen met gluten bevatten.

Bier bevat zowiezo gluten, dus dat geef je beter niet cadeau aan een glutenintolerante papa. Maar er zijn wel enkele glutenvrije biertjes te vinden (zie onder andere in mijn eerder artikel over stoofvlees). Bij Bio-Planet vind je Brunehaut (amber, blond, tripel), Grisette blond, Leireken blond en Mongozo pils. Wie wat zoekt, kan ook glutenvrij bier van Slaapmutske, Caulier of Daas vinden. Een breed assortiment aan Belgische glutenvrije biertjes dus.

Liever een romig drankje? Dan scoor je misschien met Baileys Almande, een variant van Baileys die geen gluten of lactose bevat. Deze drank is sinds maart 2018 in België gelanceerd na een overrompelend succes in de Verenigde Staten. Het is bij ons wel nog wat zoeken waar je de drank kan kopen, maar Delhaize zou de drank normaal in de rekken zetten.

Kortom: geen excuus meer om Vaderdag te vergeten dit jaar! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click