Zomerse crumble

Met de komst van de zomer, liggen de rekken terug vol sappig zomerfruit. Een ideale gelegenheid om een crumble te maken dus!

Deze crumble is heel gemakkelijk te maken, en je kan het eigenlijk met alle soorten fruit maken. Ik gebruikte in dit recept nectarines maar je kan het gerust ook maken met rood fruit, bosbessen, appel, of wat je maar wil.

Ingrediënten voor 4 personen

  • ongeveer 6 nectarines
  • 140 gram glutenvrije havermout
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels agavesiroop (of honing of suiker)
  • zonnebloemolie
  • eventueel nootjes naar smaak en goesting

Recept

  • Schil de nectarines en snij ze in kleine stukjes.
  • Smelt de kokosolie.
  • Meng de havermout met de kokosolie en de agavesiroop. Als je ziet dat het te lopend is, doe nog wat havermout bij. Is het mengsel daarentegen te dik, doe dan nog wat gesmolten kokosolie bij.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschotel in met wat zonnebloemolie.
  • Beleg de bodem met de stukjes nectarine.
  • Verdeel de havermoutmengeling over het fruit.
  • Steek gedurende ongeveer een kwartier in de oven op 180 graden tot je ziet dat de havermout licht bruin wordt.
  • Laten afkoelen en smullen maar!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click