Zalig genieten in hotel Dolce La Hulpe Brussels

Zin in een zalig weekendje uit? Begin maart genoten wij van een romantisch weekend in het Zoniënwoud in Brussel in een prachtig hotel. Ideaal om met ons tweetjes te genieten van de rust en van elkaar. Ziehier mijn ervaring.

We zijn dit weekend echte toeristen in Brussel. We slaken de nodige oh’s en ah’s bij Manneke Pis, we gaan op zoek naar Jeanneke Pis, genieten van de prachtige gebouwen op de Grote Markt, en vergapen ons aan alle etalages. Onze stappenteller is blij met zoveel sportiviteit en onze wangen kleuren rood van de eerste zonnestralen.  Moe maar voldaan, komen we ’s avonds aan in het hotel Dolce La Hulpe in La Hulpe, te zuiden van Brussel. De vriendelijke receptioniste vraagt onze naam en ziet in de computer dat ik een gluten-en lactosevrij ontbijt krijg morgen. Ik heb vooraf doorgegeven dat ik een dieet moet volgen, en blijkbaar is alles keurig genoteerd. Ik kan met een gerust hart gaan slapen.

Na een nacht vol zoete dromen, worden we wakker met zicht op het bos. Het Zoniënwoud bewonderen vanuit je bed, het is eens wat anders! Een eekhoorntje huppelt voorbij ons raam en trakteert ons op een mooi tafereeltje.

Fris en monter verschijnen we aan het ontbijtbuffet. Wanneer de verantwoordelijke van het riante ontbijtbuffet mijn naam hoort, leidt hij me naar de hoek met het brood. Er staat een mooi assortimentje klaar voor mij, met een kaartje bij ‘glutenvrij’: er is glutenvrij brood, er liggen pistolets en zelfs enkele glutenvrije koffiekoeken. Verder toont hij me nog de uitgebreide hoek met fruit en groenten, het grote aanbod charcuterie en de gigantische fruitverzameling.

We zoeken een tafeltje uit en beginnen te smullen. Het brood smaakt lekker vers, de koffiekoeken zijn zoet en smelten in de mond. (Kleine noot: de koffiekoeken bevatten wel lactose, zo vermeldt de man nog, maar met een pilletje Lactose OK in te nemen, kan ik toch even onbezorgd proeven). Even later komt de verantwoordelijke me nog eens verwittigen dat er in enkele charcuteriesoorten ook lactose zit (bvb. de salami). Omdat ik weet dat salami vaak lactose bevat, had ik die al links laten liggen, maar ik vond het wel heel alert dat hij me toch nog eens verwittigde.

Wanneer mijn bord leeg is, wacht me de aangename verrassing dat het aanbod voor mij al terug is aangevuld. Ik kan dus zoveel eten als ik wil. Dat was maar een woord 🙂

We eten onze buik méér dan rond en wagen ons daarna nog aan een plonsje in het mooie zwembad van het hotel. In de namiddag doen we nog een fikse boswandeling, en verlaten op wolkjes La Hulpe.  De vraag is niet of we terug komen, maar wel wanneer.

Een echte aanrader Dolce La Hulpe! De link vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click