Rijstpap

Niets gezelliger dan een potje ouderwetse rijstpap. Gewone rijstpap wordt gemaakt met melk, maar die bevat natuurlijk lactose. Wijk je uit naar een alternatief, dan is het vaak wat zoeken naar de juiste verhoudingen. Hieronder vind je alvast mijn recept voor mijn rijstpap. De zeste van sinaasappel en de kokosmelk maken het iets exotischer. Gouden lepeltjes zijn optioneel 🙂

Ingrediënten 

  • 125 gram dessertrijst
  • 650 ml rijstmelk (Boni Selection)
  • 100 ml kokosmelk (Alpro)
  • een snuifje zout
  • een vanillestokje
  • een snuifje kaneel
  • zeste van een halve sinaasappel

Recept 

  • Meng de rijstmelk met de kokosmelk, voeg de zeste toe van de sinaasappel en verwarm tot de melk kookt.
  • Doe dan de dessertrijst in de pot en verlaag het vuur.
  • Snij de vanillestok in twee en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Doe de zaadjes bij de melk.
  • Doe er het zout bij en de kaneel.
  • Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de rijst zacht is en de melk is opgenomen door de rijst.
  • Laat afkoelen en serveer eventueel met wat bruine suiker.
  • Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click