Op een koude winterdag tapas eten, het is eens wat anders. Op het Stapelplein in Gent kan je sinds eind oktober terecht bij Amigo, waar je kan eten en drinken, maar ook kan dansen. Op het menu staan kleine gerechtjes, waarbij je zelf kan samenstellen wat je wil eten, en dan kan de food sharing beginnen. Als je vooraf doorgeeft dat je allergieën of intoleranties hebt, dan wordt er rekening mee gehouden, zo belooft alvast de kaart. Dat vroeg om een test…
En zo stap ik die dinsdagmiddag binnen in Amigo. Het is even zoeken om binnen te raken: dat er naast Amigo ook nog een El Amigo ligt, waar je vooral terecht kan voor een frietje en een glazen boterham, is nogal verwarrend en ook de voordeur is niet meteen te vinden. Maar het maakt de opluchting des te groter wanneer ik het bonte gezelschap opmerk waar ik mee afgesproken heb. De ober komt me meteen begroeten en weet intussen dat ik degene ben met de intoleranties :-). Terwijl de tafel goed gevuld wordt met hapjes voor mijn tafelgenoten, verwittigt hij me dat dit nog niet voor mij is, maar dat er dadelijk voor mij iets aangepast komt, en inderdaad, er verschijnt even later een heerlijk gevulde aubergine. Mijn rammelende maag wordt meteen gevuld. Daarna komen er ook nog gevulde portobello champignons, alles smaakt heerlijk.
Het smaakt naar meer, moet ik zeggen. Het gluten-en lactosevrije aanbod mocht iets groter zijn, maar Amigo en ik lijken op goeie weg om vriendjes te worden 🙂