Zuiderse ovenschotel met lactosevrije kaas en gerookte ham

Tover het Zuiden in je keuken met deze heerlijke groenteschotel uit de oven! Bij ons thuis is het een gerechtje dat vaak op het menu staat van zodra de eerste lentezon zich laat zien. Ik maak het als hoofdgerecht, maar het smaakt ook heerlijk als warm voorgerechtje of als extraatje bij de brunch.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram lactosevrije kaas (bvb. sneetjes lactosevrije Gouda van Dilea of lactosevrije geitenkaas van Heirler, afhankelijk welk soort kaas je het liefst eet)
  • 200 gram gerookte ham (bvb. Gandaham of Prosciutto di Parma)
  • 4 tomaten
  • 1 grote courgette
  • glutenvrij paneermeel (Joannusmolen, verkrijgbaar bij Bio-Planet)
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • oregano
  • basilicum
  • tijm
  • rozemarijn

Recept

  • Snij de tomaten in plakjes van 1 cm dikte.
  • Snij de courgette in schijfjes, wentel ze door olijfolie en daarna door het paneermeel.
  • Snij de kaas in plakjes in dezelfde grootte van je schijfjes tomaten en courgette.
  • Smeer de ovenschotel in met olijfolie (zodat niet alles blijft plakken straks aan je ovenschotel) en verwarm je oven al voor op 180 graden.
  • Schik dakpansgewijs de tomaten, de kaas, de courgette en de ham in laagjes.
  • Kruid met peper, zout en oregano.
  • Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven op 180 graden.
  • Verwijder de folie en bak nog ongeveer 10 a 15 minuten verder in de oven.
  • Strooi basilicum, tijm, rozemarijn over het gerecht of gebruik kruiden naar eigen smaak
  • Serveer en smullen maar

Smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click