Gluten-en lactosevrij brunchen in Castelly

Een echte vrouwendate zou het worden: de mannen en kinderen lieten we voor één keer thuis en wij zouden lekker gaan brunchen. E., een vriendin die ik al jaren ken en die net als ik houdt van iets lekkers, zag al een paar keer berichten verschijnen op haar Facebook van Castelly, een koffie-en eethuis in Sint-Lievens-Houtem. Ze had gezien dat er sinds kort ook mogelijkheid was tot gluten-en lactosevrij brunchen. Dat konden we niet laten liggen!

Op een zaterdagvoormiddag stonden we met ons twee in het rustige Sint-Lievens-Houtem. Gelukkig bestaat er GPS, want je moet het wel weten zijn. Het is een rijhuis in Sint-Lievens-Houtem waar je anders misschien snel voorbij zou rijden. Maar van zodra we de deur opendeden, waanden we ons in een echte Engelse cottage. Ogen tekort kwamen we om alles te zien. De luster met theekopjes aan, de vele knuffelberen, de gezellig warme brandende open haard, kortom alles klopte. Het zat er al snel vol, duidelijk een gegeerd adresje.

We wisten al snel waarom, het eten is erg lekker! Alles wordt geserveerd op tafel zelf, waardoor je gezellig kan blijven zitten kletsen (wat in ons geval meteen een drie uur durende brunch werd… :-)) Bovendien had Sally, de gastvrouw, heel erg rekening gehouden met mijn dieet. Ze is diëtiste van opleiding en dat was duidelijk te merken. Een apart mandje voor de gluten-en lactosevrije broodjes, op alle lactosevrije zuivelproducten een groen plakkertje zodat duidelijk was wat voor mij was, aangepaste cornflakes, chocolade zonder lactose, glutenvrije speculaas,… het heeft gesmaakt! Mijn tafelgenote E. had een brunch met gluten en lactose, zij kreeg gelijkaardige gerechtjes, en heeft het zich even zeer laten smaken. Helemaal opgewarmd door het heerlijke eten, het gezellig kader en de deugddoende babbel, verlieten we enkele uren later Castelly. Zelfs buiten was het ineens bijna 10 graden warmer geworden!

Wij komen zeker terug, al is het alleen nog maar voor dat glaasje cava dat we nu nog links lieten liggen! Echt een aanrader!

Bij deze nog eens bedankt, Sally, voor alle lekkers!

Zin om je man, je jeugdvriendin, je moeder, je zus, of jezelf te verwennen? Neem gerust een kijkje op Facebook, Castelly SLH Koffie-en Eethuis, Ontbijt, Brunch Lunch, Tearoom en decoratie. Je vindt Castelly in de Krabbenijkstraat 102 te 9520 Sint-Lievens-Houtem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click