Het hele jaar door lekker, deze gluten-en lactosevrije lasagna!
Geen witte saus, geen gluten, maar wel extra veel tomatensaus en hesp als extra ingrediënt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram gemengd gehakt (let op dat er geen lactose in zit!)
- 1 blik gepelde tomaten
- een halve pot tomaten-basilicumsaus
- 4 wortels
- 1 courgette
- een klein doosje champignons
- verse kruiden: basilicum, tijm en rozemarijn
- tabasco naar eigen smaak
- olijfolie
- glutenvrije lasagneblaadjes (ik gebruikte Felicia maïs-rijst blaadjes, die je niet moet voorkoken)
- hesp (zeker 6 sneden hesp, let wel op dat die zeker geen gluten of lactose bevat!)
- glutenvrij paneermeel (Joannusmolen, Bio-Planet)
Recept
- Spoel de groenten en snij in kleine stukjes.
- Bak het gehakt rul in olijfolie.
- Voeg de gepelde tomaten toe, de saus, de wortels, de courgette, de champignons.
- Laat lekker pruttelen tot alle groentjes gaar zijn.
- Voeg kruiden en tabasco toe naar smaak.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Olie een ovenschotel in.
- Voeg een eerste laagje saus in de schotel.
- Bedek met hesp.
- Leg hierop de lasagneblaadjes.
- Doe terug een laagje tomatensaus, dan een laagje hesp en een laagje lasagneblaadjes.
- Eindig met een laagje tomatensaus bovenaan. Bestrooi met glutenvrij paneermeel.
- Zet gedurende iets meer dan een halfuur in de oven op 180 graden.
- Smakelijk!