Heb je ook al lentekriebels met dit mooie weer? Dan zal deze groententaart, in alle kleuren van de regenboog, zeker smaken! Niet veel werk, niet duur en lekker als volwaardige maaltijd of als voorgerechtje.
Ingrediënten voor twee volwassenen (of voor vier personen als voorgerechtje)
- 1 pak gluten-en lactosevrije bladerdeeg van Herta
- 1 grote courgette
- 1 aubergine
- 5 wortels in verschillende kleuren
- 1 blik tonijn in eigen nat (400 gram)
- 1 blikje sardines in olijfolie (125 gram)
- olijfolie
- oregano, tijm, rozemarijn
Recept
- Spoel de groenten en snij ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm groot.
- Heb je een grillpan, grill de groenten dan kort in de pan. Heb je geen grillpan, dan stop je ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie. Steek de ovenschotel ongeveer een kwartiertje in de oven op 200 graden.
- Haal de Hertadeeg uit de verpakking vijf minuten voor je ze gaat gebruiken.
- Rol het deeg uit op het bakpapier, leg het in een taartvorm en prik er gaatjes in met een vork.
- Open de blikjes vis en giet het vocht weg, de vis moet droog zijn om te kunnen gebruiken voor de taart.
- Beleg de bladerdeeg met de warme groentjes en de vis.
- Doe de kruiden erop.
- Vouw een randje om van de bladerdeeg.
- Steek de taart in de oven gedurende ongeveer 30 a 35 minuten op 200 graden.
- Smullen maar!