Niets dat meer smaakt dan een heerlijke pizza, en al helemaal als die zelfgemaakt is! Zet je kleine hulpchefs aan het werk en maak samen deze smakelijke pizza, uiteraard gluten-en lactosevrij!
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 pakken Herta gluten-en lactosevrij pizzadeeg
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika
- 200 gram hesp
- 500 gram tomatenpassata
- 1 pakje Dilea lactosevrije geraspte emmental
- Provençaalse kruiden
- gedroogde peterselie
- olijfolie
Recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal het pizzadeeg uit de kartonnen verpakking, maar laat het deeg liggen op het bijgeleverde bakpapier.
- Spoel de champignons en paprika en snij in schijfjes.
- Stoof de champignons even aan in olijfolie en bestrooi met wat peterselie. Als ze al redelijk gaar zijn, zet ze dan af van het vuur en giet het vrijgekomen vocht weg.
- Smeer de pizzabodems elk in met tomatenpassata.
- Beleg elke bodem met de gestoofde champignons, de stukjes paprika, stukjes hesp en bestrooi met de geraspte kaas.
- Strooi naar smaak Provençaalse kruiden over elke pizza.
- Steek in de oven gedurende ongeveer 20 a 25 minuten.
- Serveer en smul!