Verwend geweest door de paashaas? Veel chocolade in huis? Ideaal om deze chocoladetaart te bakken! Ik heb me laten inspireren door Nigella Lawson, maar voegde er een Diweetjes-toets aan toe, en uiteraard is alles gluten-en lactosevrij!
Ingrediënten
- 100 gram amandelpoeder
- 50 gram rijstbloem
- 150 ml olijfolie
- 7 eetlepels cacaopoeder
- 50 gram zwarte chocolade (bvb. pure chocolade van Everyday van Colruyt)
- 125 ml kokend water
- 2 koffielepels bakpoeder (Backin van Dr. Oetker)
- een mespuntje zout
- 3 eetlepels agavesiroop
- 3 eieren
- kokosolie
Recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bedek een springvorm met bakpapier en vet in met kokosolie.
- Meng de cacaopoeder met het kokend water en roer tot een gladde mix. Laat afkoelen.
- Meng in een andere kom het amandelpoeder met de rijstbloem, het mespuntje zout en het bakpoeder.
- Doe in een andere kom de eieren, de olijfolie en de agavesiroop en meng tot een luchtig geheel.
- Meng de cacaopoeder erdoor en mix op een lage stand.
- Laat de chocolade smelten en roer erdoor.
- Meng de bloemmengeling erdoor en mix op een lage stand.
- Giet in de ingevette springvorm.
- Bak ongeveer een halfuurtje in de oven.
- Wanneer je er met een mes in prikt en het deeg plakt niet meer aan het mes, dan weet je dat het klaar is.
- En nu het moeilijkste: even laten afkoelen en dan pas opeten 🙂