Getest en goedgekeurd!

Er is weer heel wat gluten-en lactosevrij nieuws onder de zon! Ziehier mijn ontdekkingen:

  • Alpro pakt uit met twee nieuwe drankjes: Praliné Hazelnoot en  Vanille Amandel, allebei volledig plantaardig, zonder melk, zonder lactose en ook zonder soja. Helemaal in de lijn van hun ijs. Deze drankjes vind je onder meer bij Delhaize en Colruyt.

  • Zelf heb ik voor het eerst een bezoekje gebracht aan Biovita in Roeselare, een biosupermarkt met een groot gamma aan gluten-en/of lactosevrije voeding. Biovita bestaat al 30 jaar en vind je terug in Brugge Sint-Andries, Brugge Sint-Kruis en Roeselare. Ze organiseren lezingen, je kan er je geboortelijst leggen (een droom voor wie net als ik fan is van Haba!) en (nog beter) ze hebben ook een webshop.  Ik heb mij in Biovita tegoed gedaan aan een reeks producten van Orgran, een merknaam die bekend staat om zijn groot assortiment. De meeste producten zijn vrij van gluten, lactose, noten en soja. Ik heb koekjes getest (Itsy bitsy bears en Outhack animals) en cake mix (Vanilla en Chocolate cake mix).

  • Mijn voorkeur gaat naar de Itsy bitsy bears en de vanille cake. De koekjes gaan vlot binnen, en ogen mooi. De cake is snel en makkelijk te maken: gewoon water, plantaardige bakboter en eitjes erbij voegen, en dan de oven in. Het resultaat is lekker smeuïg, en heeft een lekker vanillekorstje bovenaan.  Mijn huisgenoten proefden mee en vonden dat het goed was 🙂

  • Voor de kleinsten onder ons: Bambix pakt uit met twee lactosevrije drankjes: aardbei en chocolade, gemaakt op basis van lactosevrije melk en zonder toegevoegde suikers. Bambix vind je bij Delhaize.

Laat het smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click