Herfstgroentjes in het gezelschap van rijst en spekjes

Door de huidige corona maatregelen ben ik terug meer thuis (net als iedereen…).  En nee, veel voordelen aan de corona tijd zijn er niet. Maar er is wel weer meer tijd om te kokerellen, en dat is een gigantische cadeau voor een hobbykok :-). Zet jullie alvast schrap, er zijn een hoop gerechtjes op til!

Hier alvast mijn eerste recept voor een lekker herfstgerechtje.

Ingrediënten voor vier personen 

  • 1 spaghettipompoen
  • 250 gram champignons
  • 200 gram verse spinazie
  • twee rijstbuiltjes
  • 400 gram spekjes (goed kijken of er geen gluten of lactose in zit!)
  • zout
  • peper
  • tijm
  • olijfolie

Recept

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de pompoen in twee helften in de lengte en verwijder de pitten. Wrijf de binnenkant van de helften in met twee eetlepels olijfolie en bestrooi met zout.
  • Leg de pompoenhelften op een bakplaat met bakpapier en zet 25 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en laat 15 minuten rusten.
  • Snij de champignons in vier en hak de spinazie grof.
  • Kook de rijst gaar in een kookpot zoals op de verpakking staat.
  • Verhit in een andere pot een eetlepel olijfolie en bak de champignons bruin. Voeg peper, zout en tijm toe.
  • Voeg de spinazie bij de champignons en laat 2 minuten slinken.
  • Bak het spek in een pan.
  • Haal het vruchtvlees met een vork uit de pompoen en meng onder de groente mengeling.
  • Giet het water af van de gekookte rijst en meng de rijst met het spek en de groenten.
  • Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click