Een echt gerechtje voor deze vakantie, waar je ook je kroost zeker mee kan bekoren!
Ingrediënten voor vier personen
- 600 gram zalmfilets
- olijfolie
- lactosevrije melk
- 400 gram zoete aardappelen
- 400 gram gewone aardappelen
- tomaten basilicumsaus (ik gebruikte gewoon de Pastasaus van Everyday)
- peper en zout
Recept
- Schil de gewone en de zoete aardappelen.
- Kook beiden gaar in lichtgezouten water.
- Giet het water af van de aardappelen en plet alles. Voeg wat lactosevrije melk bij en wat olijfolie tot het een zachte puree wordt.
- Bestrooi de zalmfilets met peper en zout. Leg ze in een ovenschotel en voeg wat olijfolie toe. Bereid de vis in de microgolfoven.
- Serveer de gare zalm met een toefje tomaten-basilicum saus bovenop, en eet er de puree van zoete aardappel bij.
- Eet smakelijk!