Hoewel ik een echt zomermens ben (leve de warme dagen en lange zomeravonden) moet ik eerlijk bekennen dat de herfst ook zijn charmes heeft. En wel om deze redenen:
- Je kan terug kaarsjes branden à volonté!
- Mmm, ovenschotels maken, en daarna samen aan tafel gaan met het hele gezin.
- Worstenbroodjes voor een klein hongertje zijn weer helemaal toegelaten!
- Wandelen en schoppen in de herfstblaadjes, dat blijft leuk op elke leeftijd 🙂
- Opwarmen na de wandeling is zalig met een tas dampende soep.
- Lekker languit lezen met een tas thee en een koekje op een zondagmiddag, heerlijk.
Inspiratie opgedaan? Ziehier enkele receptjes 🙂
TOMATENSOEP
Ingrediënten
- 3 dikke tomaten of 500 gram tomaten in blik
- 2 gele (of gewone) wortels
- 1 dikke prei
- 2 bouillonblokjes zonder gluten of lactose (ik gebruikte
- een eetlepel tomatenpuree
- olijfolie
- verse tijm en laurier, peper en zout
Recept
- Spoel de verse tomaten en prei. Snij samen met de wortels in stukjes.
- Stoof alle groenten even aan in olijfolie.
- Voeg een liter water toe.
- Voeg de kruiden toe, alsook de bouillonblokjes.
- Laat ongeveer een kwartiertje zacht koken.
- Haal de verse kruiden uit en warm de soep terug even verder op het vuur tot ze bijna kookt.
- Roer er een grote lepel tomatenpuree door en haal van het vuur.
- Mix de soep en smullen maar!
WORSTENBROODJES
Ingrediënten
- een pak kant-en-klaar gluten-en lactosevrij taartdeeg van Herta
- mosterd
- Gelderse gekookte worst van Albert Heijn (die is normaal gluten-en lactosevrij, maar gezien ingrediënten kunnen wijzigen, best nog eens controleren)
Recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het taartdeeg uit en prik er gaatjes in met een vork.
- Snij het deeg in driehoekjes.
- Smeer elk driehoekje in met mosterd en leg er enkele schijfjes worst in.
- Vouw elk driehoekje toe en prik er eventueel nog eens extra in met een vork.
- Bak af in de oven op 180 graden gedurende ongeveer 10 minuten, tot het mooi bruin is.
- Eet smakelijk!