Chocoladetaart om in te bijten

Verwend geweest door de paashaas? Veel chocolade in huis? Ideaal om deze chocoladetaart te bakken! Ik heb me laten inspireren door Nigella Lawson, maar voegde er een Diweetjes-toets aan toe, en uiteraard is alles gluten-en lactosevrij!

Ingrediënten

Recept

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bedek een springvorm met bakpapier en vet in met kokosolie.
  • Meng de cacaopoeder met het kokend water en roer tot een gladde mix. Laat afkoelen.
  • Meng in een andere kom het amandelpoeder met de rijstbloem, het mespuntje zout en het bakpoeder.
  • Doe in een andere kom de eieren, de olijfolie en de agavesiroop en meng tot een luchtig geheel.
  • Meng de cacaopoeder erdoor en mix op een lage stand.
  • Laat de chocolade smelten en roer erdoor.
  • Meng de bloemmengeling erdoor en mix op een lage stand.
  • Giet in de ingevette springvorm.
  • Bak ongeveer een halfuurtje in de oven.
  • Wanneer je er met een mes in prikt en het deeg plakt niet meer aan het mes, dan weet je dat het klaar is.
  • En nu het moeilijkste: even laten afkoelen en dan pas opeten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click