Yoghurt zonder lactose

Lezeres Mieke stelde me een vraag naar yoghurt zonder lactose, maar met levende melkzuurbacteriën.

Het is inderdaad een hele zoektocht om je weg te vinden in het aanbod lactosevrije yoghurt.

Er zijn drie soorten lactosevrije yoghurts op de markt te vinden:

 1. De lactosevrije yoghurt gemaakt van koemelk. Enkele voorbeelden hiervan zijn
   1. volle, of magere yoghurt van lactosevrije koemelk in Albert Heijn.
   2. Dilea heeft ook (magere) yoghurt met melkzuurbacteriën, in natuursmaak of met fruit. Deze kan je vinden in Delhaize onder meer.
   3. Daarnaast biedt Delhaize ook Mevgal Griekse yoghurt van 2% vet met melkzuurbacteriën, gemaakt met magere melk en lactase aan toegevoegd.
   4. Bij Colruyt vind je de lactosevrije yoghurt van Dilea, alsook lactosevrije Griekse yoghurt in twee smaken (stracciatella of of aardbeien) van het merk

2. Yoghurt op basis van soja

Van Alpro bestaan er heel wat alternatieven van yoghurt. Natuur, natuur zonder suiker, met kokosnoot,  met haver, met fruit, met amandel, …. Alle deze plantaardige alternatieven zijn op basis van soja. In de ingrediëntenlijst vind je yoghurtculturen en yoghurtfermenten terug. In Bio-Planet vind je ook alternatieven voor yoghurt op basis van soja bij het merk Provamel, of in Albert Heijn van het huismerk.

 

3. Plantaardige alternatieven

Voor wie geen soja of koemelk verdraagt, bestaan er gelukkig ook alternatieven. Deze worden gemaakt op basis van zuivelvrije gisten, waarbij melk wordt omgezet in yoghurt. Zo vind je bijvoorbeeld kokosyoghurt in Albert Heijn met toegevoegde yoghurtbacteriën, of van Abbot Kinney’s (Bio-Planet)  en daarnaast heb je ook amandelyoghurt (bvb. Abbot Kinney’s, Bio-Planet).

Let op: in de supermarkten vind je ook vaak yoghurt op basis van koemelk met een vleugje kokos of amandel, dus je leest best steeds de verpakking na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click