Wokschotel met kokosmelk, ananas en kip

Een fruitig gerecht met kokosmelk en kip, een beetje exotisch in koude dagen, maar heel makkelijk en snel klaar te maken, een aanrader!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram kipfilet
  • 6 grote wortelen
  • 225 gram ananas uit blik
  • 165 ml kokosmelk (blik)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 koffielepel kurkuma
  • peper en zout
  • verse peterselie

Recept

  • Snij de wortelen in fijne schijfjes.
  • Snij de kipfilets in kleine stukjes. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in de wokpan en bak de kip.
  • Voeg de wortels, de kokosmelk en de kruiden toe. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Voeg de uitgelekte ananasstukjes toe. Laat nog vijf minuten sudderen.
  • Versier met verse peterselie en dien op.
  • Eet smakelijk!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click