Een fruitig gerecht met kokosmelk en kip, een beetje exotisch in koude dagen, maar heel makkelijk en snel klaar te maken, een aanrader!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 gram kipfilet
- 6 grote wortelen
- 225 gram ananas uit blik
- 165 ml kokosmelk (blik)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel currypoeder
- 1 koffielepel kurkuma
- peper en zout
- verse peterselie
Recept
- Snij de wortelen in fijne schijfjes.
- Snij de kipfilets in kleine stukjes. Kruid met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in de wokpan en bak de kip.
- Voeg de wortels, de kokosmelk en de kruiden toe. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Voeg de uitgelekte ananasstukjes toe. Laat nog vijf minuten sudderen.
- Versier met verse peterselie en dien op.
- Eet smakelijk!