Waarom wij gescheiden zijn van boter en boterham

Samenwonen met iemand die gluten-en lactose-intolerant is, heeft ernstige gevolgen…

Omdat ik geen lactose en geen gluten mag eten, heb ik glutenvrij brood en glutenvrije pasta, maar ook mijn eigen choco en smeerboter. Niet alleen omdat deze allemaal vrij zijn van de allergenen die ik moet vermijden, maar ook omdat ik dan de enige ben die eraan komt. Moesten mijn huisgenoten er met hun mes in zitten, dan zouden er onbedoeld kruimels van brood mét gluten kunnen belanden in mijn eten (=’contaminatie’). Die kruimels zouden mij ziek kunnen maken, en dus is het beter dat ze niet in mijn eten terecht komen. Daarom heb ik dus mijn eigen:

  • smeerboterpotje
  • chocopot
  • confituurpot
  • pasta
  • brood
  • koekjes
  • snoepjes

Om dezelfde redenen eet ik dus niet met de vork van mijn kinderen, eet ik geen restjes van iemand anders bord, lik ik niet aan de ijsjes van anderen.

Soms leidt dit wel tot grappige situaties, wanneer zoonlief zijn cornetto aan het smelten is naast mij, maar ik niet kan ingrijpen, waardoor hij een spoor van vanille-ijs achter laat op het strand…

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click