Mijn zoon is dol op rijsttaartjes. Toen ik hem smakelijk onlangs een rijsttaartje van de bakker zag smullen, kreeg ik het idee om zelf een eigen versie te proberen, uiteraard gluten-en lactosevrij.
De snelheid waarmee zoonlief het verorberde, gaf aan dat het resultaat meteen een succes was 🙂
Ingrediënten voor vier rijsttaartjes
- 1 zakje vanillepuddingpoeder (ik gebruikte Imperial pudding)
- dessertrijst (ik gebruikte Lassie dessertrijst van Albert Heijn)
- 1 pak gluten-en lactosevrij bladerdeeg van Herta
- 1 zakje vanillesuiker
- 1,6 liter lactosevrije melk (1 liter voor de rijstpap, 600 ml voor de pudding)
- kokosolie
Recept
- Maak de dessertrijst klaar zoals op de verpakking vermeld staat: ik deed het zo:
- breng 1 liter melk aan de kook
- voeg er een zakje vanillesuiker aan toe en 200 gram dessertrijst.
- Laat op een zacht vuurtje sudderen tot de rijst zacht is. Roer regelmatig om zodat het niet aanbrandt. Voeg eventueel nog een scheutje melk bij wanneer de melk te snel opgenomen wordt door de rijst.
- Wanneer het klaar is, haal je de pot van het vuur.
- Maak de vanillepudding klaar zoals op de verpakking vermeld staat. Ik deed het zo:
- Breng 500 ml Boni rijstmelk aan de kook.
- Meng intussen het zakje poeder met 100 ml rijstmelk. Roer goed zodat er geen brokjes meer in zitten.
- Wanneer de melk kookt, haal je de pot van het vuur. Voeg al roerend met kleine beetjes het puddingmengsel bij de melk.
- Laat het geheel nog kort eens pruttelen zodat het dikker wordt.
- Haal van het vuur.
- Meng de rijstpap met de vanillepudding.
- Vet vier vuurvaste schoteltjes in met kokosolie.
- Haal het deeg uit de verpakking en rol uit.
- Snij het deeg in vier driehoekjes.
- Leg over elk schoteltje een driehoekje deeg.
- Doe hier de rijstvulling in.
- Vouw de randjes toe bovenaan zodat je een korstje krijgt.
- Zet in de oven op 180 graden gedurende ongeveer een kwartiertje zodat het deeg mooi bruin en krokant wordt.
- Haal uit de oven, en haal de taartjes uit de schoteltjes.
- Klaar is kees!