Koekjes voor in de boekentas

Is het al speeltijd? Dan is het tijd om die hongerige maagjes en werkende hersentjes te voorzien van nieuwe energie!

Mogen jouw kinderen geen gluten en lactose eten, dan voorzie je best een voorraad koekjes die ze veilig en zonder zorgen kunnen eten.

Met deze koekjes zit je alvast goed:

 

Céréal biedt een breed gamma van gluten-en lactosevrije koekjes, gaande van cakes tot ontbijtkoekjes. Céréal vind je in veel grote winkels zoals Delhaize, Carrefour en Colruyt. Met de mini cakes, de brownies en de madeleintjes kan je bij mij altijd scoren 🙂

Schär heeft een groot aanbod glutenvrije koekjes, en veel ervan zijn ook lactosevrij (maar dus niet allemaal, best altijd nog eens checken dus). Schär vind je bij Colruyt, Delhaize en Carrefour.

Mijn favoriet van Schär zijn de cacaowafels, die nauwelijks verschillen van smaak met cent wafels.

Deze koekjes van de Bio-Planet (merk Generous) heb ik nog maar pas ontdekt, en oh wat een verrassing! Ze zijn heerlijk! Enige jammere voor de kroost is misschien dat je niets meer merkt van de smurfen van zodra de verpakking open gaat, maar de smaak maakt alles goed. Generous ken je misschien van hun andere glutenvrije koekjes, met hun mooie namen (Stella Stracciatella, Victor Vanille, Céline Citron, …). De koekjes worden ambachtelijk gemaakt en zijn glutenvrij. Wel alert zijn, want ook hier zijn niet alle varianten gluten-én lactosevrij. Met de smurfenkoekjes zit je wel goed, net als met de ontbijtkoekjes Martin Matin.

Wil je graag gluten-en lactosevrije koekjes meegeven die voor de hele familie zijn, en die budgetvriendelijk zijn? Kies dan voor kokosrotsjes. In de ingrediëntenlijst staan meestal geen gluten of lactose (zoals bvb bij Colruyt).  Eventueel wordt wel melding gemaakt van sporen van allergenen, het is dus uitzoeken of je deze koekjes kan verdragen. Zelf heb ik in mijn beginfase van het dieet zoveel rotskoekjes gegeten, dat ik er voorlopig geen meer kan zien, maar het blijft wel een makkelijke keuze.  Bij Albert Heijn vind je verder ook bitterkoekjes, die eveneens een veilige en goedkope keuze zijn.

Tot slot bieden enkele winkels al gluten-en lactosevrije koekjes aan van hun huismerk. Ook hier blijft de boodschap om alert te zijn, want niet alle koekjes zijn gluten-én lactosevrij. Black cookies van Colruyt zijn gluten-en lactosevrij, net als de double cookies van Albert Heijn.

Laat het smaken!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click