Glutenvrije pasta

Eén van de hoofdzaken die je moet wijzigen als je geen gluten mag eten, is je pasta. Gewone pasta wordt gemaakt van tarwe, en staat dus op de zwarte lijst als je glutenintolerant bent. Gelukkig vind je al makkelijk alternatieven.

De meeste glutenvrije pasta wordt gemaakt van wit of geel maïsmeel, of rijstmeel, of een combinatie ervan. Dat geldt onder meer voor

  • de glutenvrije spaghetti en fusilli van Barilla
  • glutenvrije penne en spaghetti van Céréal
  • de glutenvrije cornetti rigati, spaghetti, penne rigate en fusilli van Aldi ,
  • de glutenvrije spaghetti en penne rigate, van Colruyt Boni selection, No gluten
  • de glutenvrije fusilli, penne en spaghetti van Lidl.

Ook andere mengelingen van glutenvrije bloem lenen zich goed tot het maken van pasta. Zo vind je bijvoorbeeld:

  • bij Bio-Planet het merk Bioitalia, dat pasta maakt op basis van maïs, rijst, boekweit en quinoa.
  • glutenvrije macaroni gemaakt van maïs en boekweit, van Céréal
  • de combinatie van maïsmeel, rijstmeel en gierstmeel bij Schär, die meteen ook het grootste gamma van glutenvrije pasta heeft: tagliatelle, spaghetti, gnocci, penne, fusilli, …

Mag het wat exotischer?

Dan moet je misschien eens de pasta proberen op basis van boekweitbloem (Felicia Bio): laat je niet afschrikken door de donkere kleur. De eerste keer is het wat vreemd om zwarte pasta te eten, maar de smaak is wel heel lekker, zelfs ook om achteraf koud te eten.

Toch liever fan van wat vrolijkere kleuren, ga dan eens voor de fusilli tricolore, op basis van rijstmeel, tomaten en spinazie (Felicia, Bio-Planet).

Kleurrijk is zeker ook de pasta gemaakt van rode linzen, bvb bij Bio-Planet van het merk Felicia (spaghetti op basis van gele linzen of sedanini rode linzen.) More than pasta (Pedon) maakt drie soorten pasta op basis van rode linzen, erwtjes en kikkererwten. Je vindt dit merk terug bij Delhaize en Albert Heijn. Kikkererwtenpasta kan je trouwens ook vinden bij Bio-Planet (Profusion). Bij Albert Heijn vind je ook Risenta terug, pasta gemaakt op basis van sojabonen, die kleurt je bord lichtrood.

 

Geen fan van kleurtjes, maar wel zin in iets gek? Proef dan eens de Rizopia fantasia pasta, gekke vormpjes op basis van bruine rijstpasta.

Zei iemand dat glutenvrij eten saai was? 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click