Gluten- en lactosevrije truffels om het weekend goed te starten

Zin in iets lekker zoet? Als verwennerijtje bij de koffie, als troostje tussendoor of als snoepje na het eten, deze truffels smaken altijd!

Recept voor ongeveer 15 truffels

  • 150 gram cashewnoten
  • 200 gram dadels zonder pit
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • beetje water
  • cacaopoeder

Meng de cashewnoten, dadels, kaneel en kokosolie in de keukenmachine of met de mixer tot een stevige massa.

Doe er voorzichtig een beetje water bij als het te droog is, maar niet te veel: het moet nog goed blijven plakken, zodat je er nog balletjes mee kan rollen.

Maak balletjes, en rol ze daarna door de cacaopoeder.

Druk de balletjes lichtjes plat zodat je kleine rechthoekjes krijgt.

Ongeveer 2 à 3 dagen te bewaren in de frigo of direct allemaal opeten :-).

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click