De keuken van vroeger bij Mémé Gusta

Misschien ken je ze nog, enkele jaren geleden deden Nele en Jan mee aan Mijn Pop-Up restaurant. Hoewel ze niet wonnen, scoorden hun karnemelkstampers en de soezeboelekestaart wel goede punten bij de jury en het publiek. Kort na hun deelname aan het VTM-programma besloten Nele en Jan voor hun droom te gaan en startten ze hun eigen restaurant in Gent, Mémé Gusta. Op een droge zaterdagmiddag besluiten we met een gemengd gezelschap om het restaurant eens uit te testen.

Wat meteen opvalt is dat het restaurant de tijd van toen ademt, het hele interieur is in vintage stijl, compleet met aangepaste menukaarten, oude typmachines  als decoratie en ook de gerechten op de kaart zijn bekende klassiekers van vroeger, met dat verschil dat Mémé Gusta mee is met de huidige regelgeving wat betreft aanduiden van allergenen. Symbolen maken duidelijk welke gerechten gluten-en/of lactosevrij zijn. De meeste tafelgenoten gaan voor de stoverij, de kroost gaat voor koninginnenhapje. Zelf wil ik graag de roggevleugel met kappertjes eens proeven.

Wanneer de gerechten geleverd worden aan tafel, wordt het direct stil, altijd een goed teken. De roggevleugel smelt in de mond, en de frietjes zijn erg lekker. Mijn tafelgenoten bejubelen de stoverij.

Wanneer de kindjes nog een soezeboelekestaart krijgen, is het echt feest, ze smullen dat het een plezier is om naar te kijken.

Na de royale porties kunnen we er weer tegenaan, om Gent te gaan verkennen.

Mémé Gusta, tot de volgende!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click