3 boeken voor op je verlanglijstje voor de boekenbeurs

Momenteel loopt de Boekenbeurs in Antwerpen en kan je ze nog bezoeken tot en met 11 november 2019 (klik hier voor de link).

Alle soorten literatuur komen er aan bod gaande van romans, tot thrillers, kinderboeken, filosofieboeken, schoolboeken, en ga zo maar door. Uiteraard vind je er ook heel wat kookboeken en lectuur over gezondheid. Er vinden ook lezingen en signeersessies plaats. Ik heb een kleine selectie gedaan van boeken die jullie mogelijks kunnen interesseren.

Plan Vegan, Nathalie Meskens

Het nieuwste boek van de bekende Nathalie Meskens heeft weer heel wat receptjes in petto zonder melk en zonder gluten. Sinds Nathalie Meskens haar eetpatroon wijzigde, zegt ze dat ze zich veel beter voelt. En dat heeft (uiteraard) geleid tot een boek vol receptjes.

Als je La Meskens graag zelf een woordje uitleg vraagt over haar recepten of wil polsen naar het geslacht van haar baby, dan kan dat zondag 10 november tussen 10u30 en 12u30 wanneer ze signeert in Antwerpen.

Lactose, gluten en co, Danny De Looze

Zijn televisieoptreden in Gert Late Night was veelbesproken. Topdokter De Looze kwam er zijn boek voorstellen en stelde glutengevoeligheid voor als ‘een klein ongemak, met wat krampen als gevolg wanneer die personen brood eten’. Over mensen met de echte diagnose glutenintolerantie werd niet veel gezegd, waardoor het leek alsof alle ongemakken en darmschade een fabel zou zijn. Toch schrijft hij in zijn boek wél uitvoerig over alle variaties en vormen van intoleranties en voedselallergieën, en stelt hij in zijn boek duidelijk dat coeliakie enkel op te lossen door een levenslang dieet, omdat er anders immense darmbeschadiging is. Wil je De Looze zelf aan de tand voelen over zijn gewaagd televisie-optreden, of wil je gewoon een getekend exemplaar van zijn boek om hem een tweede kans te geven, dan kan je terecht zondag 10 november van 13 tot 15 uur op de boekenbeurs.

Hoe je glutenvrij eet en toch je vrienden houdt: recepten en tips, Anna Barnett. 

Dit boek is het alleen omwille van de titel een plaatsje op je verlanglijstje waard, vind ik. De titel legt meteen de vinger op de wonde: het moeilijkste aan glutenvrij eten is toch vaak het sociale aspect. Niet overal kan je terecht voor een glutenvrije maaltijd, en bij mensen thuis voel je je dikwijls ‘de moeilijke’ voor wie er speciaal anders moet gekookt worden. Misschien brengt dit boek daar verandering in. Let op: dit boek is wel degelijk een kookboek. Barnett belooft recepten die makkelijk én glutenvrij zijn. Handig dus om je gasten een glutenvrije maaltijd voor te schotelen zonder dat ze het goed en wel beseffen. Uiteraard kan je het boek ook cadeau doen aan je vrienden keukenprinsen? 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click