Zoete aardappelpuree met zalm

Een echt gerechtje voor deze vakantie, waar je ook je kroost zeker mee kan bekoren!

Ingrediënten voor vier personen 

  • 600 gram zalmfilets
  • olijfolie
  • lactosevrije melk
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 400 gram gewone aardappelen
  • tomaten basilicumsaus (ik gebruikte gewoon de Pastasaus van Everyday)
  • peper en zout

Recept 

  • Schil de gewone en de zoete aardappelen.
  • Kook beiden gaar in lichtgezouten water.
  • Giet het water af van de aardappelen en plet alles. Voeg wat lactosevrije melk bij en wat olijfolie tot het een zachte puree wordt.
  • Bestrooi de zalmfilets met peper en zout. Leg ze in een ovenschotel en voeg wat olijfolie toe. Bereid de vis in de microgolfoven.
  • Serveer de gare zalm met een toefje tomaten-basilicum saus bovenop, en eet er de puree van zoete aardappel bij.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click