Vintage Betterfood

Onlangs kreeg ik een berichtje van Petra die de gele verpakking Betterfood zocht. De rode dozen zijn nog overal verkrijgbaar, maar de gele zijn onvindbaar. Jammer, want de gele verpakking bevatte geen gluten in de ingrediëntenlijst, waardoor die door kleintjes snel kon gegeten worden. Daarnaast was de koek ook een frequent gebruikt tussendoortje door mensen met glutenintolerantie. De rode versie bevat tarwe en is dus een no go voor mensen die geen gluten mogen eten.

Ik trok op onderzoek uit om de gele Betterfood terug te vinden maar blijkbaar is die nergens meer te vinden. Op de website van het moederbedrijf Lu, is geen sprake meer van de gele Betterfood. Een mailtje naar Lu leerde me dat de gele Betterfood niet meer gemaakt wordt.

Zoek je een gluten-en lactosevrij alternatief om de fruitpap mee in te dikken, dan kan je volgende zaken gebruiken:

  • rijstvlokken
  • rijst-en boekweitvlokken
  • een echte gluten-en lactosevrije koek zoeken om te verkruimelen (bvb van Schär of Céréal)

 

Verteert je kindje wel melk, maar geen gluten, dan kan je terecht bij:

  • Cérélac Gluten free (zonder gluten, maar met koemelk dus)

En zo behoort de gele Betterfood tot het verleden…

Heb jij nog andere suggesties voor Petra? Laat het zeker weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click