Tomatentaart

Nog op zoek naar een lekker zonnig receptje dat snel klaar is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze gluten- en lactosevrije tomatentaart is lekker en gezond, en vraagt geen werk. Dat is dus meer tijd om een aperitief te drinken 🙂

Ingrediënten

  • 1 pak gluten-en lactosevrij kruimeldeeg van Herta
  • ongeveer 4 à 5 grote tomaten (best trostomaten, die niet teveel vocht afgeven)
  • 200 gram pancetta
  • mosterd
  • olijolie
  • Provençaalse kruiden

Recept 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de tomaten in schijven van ongeveer 1 cm dik.
  • Haal het deeg uit de plastic verpakking, en rol uit op het bijhorend bakpapier. Leg die zo in een taartvorm.
  • Prik gaatjes in met een vork.
  • Smeer de bodem in met mosterd.
  • Beleg met pancetta.
  • Leg hierop de tomaten dakpansgewijs.
  • Bestrooi met de kruiden.
  • Besprenkel met wat olijfolie.
  • Steek de taart in de oven tot de randjes mooi bruin zien, ongeveer 30 minuten.
  • Uithalen en warm serveren.
  • Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click