Lasagna de la mama! (of voor la mama)

Het hele jaar door lekker, deze gluten-en lactosevrije lasagna!

Geen witte saus, geen gluten, maar wel extra veel tomatensaus en hesp als extra ingrediënt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram gemengd gehakt (let op dat er geen lactose in zit!)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • een halve pot tomaten-basilicumsaus
  • 4 wortels
  • 1 courgette
  • een klein doosje champignons
  • verse kruiden: basilicum, tijm en rozemarijn
  • tabasco naar eigen smaak
  • olijfolie
  • glutenvrije lasagneblaadjes (ik gebruikte Felicia maïs-rijst blaadjes, die je niet moet voorkoken)
  • hesp (zeker 6 sneden hesp, let wel op dat die zeker geen gluten of lactose bevat!)
  • glutenvrij paneermeel (Joannusmolen, Bio-Planet)

Recept

  • Spoel de groenten en snij in kleine stukjes.
  • Bak het gehakt rul in olijfolie.
  • Voeg de gepelde tomaten toe, de saus, de wortels, de courgette, de champignons.
  • Laat lekker pruttelen tot alle groentjes gaar zijn.
  • Voeg kruiden en tabasco toe naar smaak.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Olie een ovenschotel in.
  • Voeg een eerste laagje saus in de schotel.

  • Bedek met hesp.
  • Leg hierop de lasagneblaadjes.
  • Doe terug een laagje tomatensaus, dan een laagje hesp en een laagje lasagneblaadjes.
  • Eindig met een laagje tomatensaus bovenaan. Bestrooi met glutenvrij paneermeel.
  • Zet gedurende iets meer dan een halfuur in de oven op 180 graden.
  • Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click