Koffiekoeken voor mama

Sinds mijn laatste artikel, vlogen er enkele maanden voorbij. Vandaag neem ik de draad terug op.

Ter ere van mijn mama, die fan was van Diweetjes van het eerste uur. Die de beste mond aan mond reclame maakte. Die dol was op het recept van de koffiekoeken, en ze namaakte zonder suiker, compleet aangepast aan haar eigen dieet.

Ter ere van de liefde en vriendschap die ik de vorige weken in alle maten en kleuren mocht voelen.

Ik weet nu nog méér dat lekker eten pure liefde is: de taart die we samen aten die laatste keer met iedereen erbij, de potjes spaghettisaus die E onverwacht kwam binnen steken, de potjes soep die ik meegeef aan mijn papa, het handgeschreven recept van mama in Ons kookboek, …

Speciaal daarvoor dus een nieuw begin van Diweetjes. Lieve mammie, laat de koffiekoeken smaken hierboven ♥

 

Recept gluten-en lactosevrije koffiekoeken

Ingrediënten 

  • een pak Herta gluten-en lactosevrij bladerdeeg
  • een zakje vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 600 ml rijstmelk (Boni selection) (geen Ricedream want die is te dun hiervoor)
  • (eventueel wat suiker)
  • rozijnen
  • amandelnoten

Recept

  • Breng 500 ml rijstmelk aan de kook.
  • Doe het puddingpoeder in 100 ml koude melk en roer het goed door tot je geen brokjes meer hebt.
  • Wanneer de melk kookt, doe je die van het vuur en voeg je met kleine beetjes de melk met opgeloste puddingpoeder toe. Nadat je een beetje van de gele oplossing toevoegt, roer je telkens goed door. Ga zo door tot het hele mengsel in de melk zit. Doe eventueel wat suiker in de pudding naar smaak.
  • Laat de pudding even kort doorkoken op een laag vuurtje.
  • Haal de pudding van het vuur en laat afkoelen.
  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking (best vijf minuten voor je ze wil gebruiken).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier en leg op een bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met ongeveer de helft van de pudding.
  • Hak de amandelen fijn.
  • Bestrooi met de rozijnen en de gehakte amandelnootjes.
  • Rol het deeg op tot een worst en snij in sneetjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Leg de verschillende rolletjes op de bakplaat en bak af in de oven op 180 graden gedurende ongeveer 25 minuten, tot het deeg mooi bruin ziet en krokant is.
  • Laat afkoelen en smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click