Huisgemaakte confituurtaart

Op zondag wordt er hier al eens een taartje verorberd als vieruurtje.

Huisgemaakt en met liefde gebakken, smaakt dat nog net iets lekkerder 🙂

Lust je graag confituurtaart? Dan zit je hier aan het juiste adres.

Ingrediënten voor vier kleine stukjes confituurtaart

  • 1 verpakking Herta gluten-en lactosevrij bladerdeeg
  • 1 ei
  • confituur

Recept 

  • verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier.
  • Snij de randjes van het deeg af, zodat je een rechthoek bekomt. Leg de randjes even opzij, die gebruiken we straks nog. Prik gaatjes in de rechthoek met een vork.

  • Besmeer met confituur, maar ga niet té dicht bij de randen.

  • Vouw de randen om zodat je mooie boordjes krijgt. Prik er gaatjes in.

  • Snij de randjes in fijne smalle reepjes. En beleg hiermee de rechthoek.
  • Prik nog eens gaatjes in de reepjes.

  • Scheid het eigeel van het eiwit.
  • Smeer de randjes en reepjes in met het eigeel.

  • Bak in de oven op 180 graden gedurende een klein halfuurtje.
  • Als de taart goudbruin is, en de randjes hard geworden zijn, mag je de taart uithalen.
  • Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click