Glutenvrije kroketjes en pannenkoeken

Allereerst mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!

Ik wens je een schitterende gezondheid en heel veel geluk,  en vooral 365 dagen vol lekkere maaltijden en hapjes!

Mijn jaar is alvast goed en smakelijk gestart.

Enkele van mijn smakelijke ontdekkingen vind je hier:

  • Kroketjes voor de oven van Belviva (Colruyt, Delhaize)

Kroketjes zijn normaal gezien geen optie wanneer je mijn dieet moet volgen. Het paneermeel bevat gluten, en de vulling bevat vaak lactose. Twee redenen waarom ik dus al jaren geen kroketjes meer kan eten. Tot mijn grote vreugde bevatten deze kroketjes geen van beiden, en zijn dus Diweetjes-vriendelijk! Je stopt ze een kwartiertje in de oven op 220 graden en klaar is kees! Grotere fan van de Airfryer? Dat kan ook met deze kroketjes.

 

  • Kant-en-klare pannenkoekmix van Bauckhof (Bio-Planet)

Deze mix is gluten-en lactosevrij. Enkel nog eitjes en  lactosevrije melk en lactosevrije boter voorzien, en in een handomdraai heb je lekkere pannenkoeken.

Deze verpakking is goed voor 12 kleine pannenkoekjes. Ik raad je aan om voor vier personen twee verpakkingen te maken. Hier was het wat nipt :-).

Maak je liever wafels, dan komt deze mix ook van pas.

Geen bakmix in huis, en toch zin in pannenkoeken? Hieronder vind je nog eens mijn recept voor pannenkoekjes.

 

Ingrediënten voor ongeveer 7 à 8 pannenkoeken

  • 175 gram glutenvrije havermout (bvb. van het merk Bauckhof)
  • 2 eieren
  • 400 ml rijstmelk van Boni Selection of van het merk Alpro (niet van merk Rice dream, deze is te dun hiervoor)
  • 1 koffielepel bakpoeder Backin van dr. Oetker
  • 1 koffielepel kaneel
  • enkele druppeltjes vanille-aroma van dr. Oetker
  • kokosolie om pan in te vetten

Recept 

  • Doe de havermout in de keukenrobot of in een kom en mix tot je havermeel krijgt.
  • Voeg het bakpoeder en de kaneel toe.
  • Voeg eieren, vanille-aroma en rijstmelk toe.
  • Mix tot je een mooi beslag krijgt.
  • Zet de pannenkoekenpan op het vuur en smelt er een klontje kokosolie in.
  • Giet een pollepel beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoek aan beide kanten bruin.
  • Doe zo verder tot het deeg op is, laat ongeveer per vier pannenkoeken nog eens een beetje kokosolie smelten.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click