Chocolade-bananenbrood

Teveel bananen in huis? Of zoek je iets lekkers om te ontbijten? Met dit (gluten- en lactosevrij) chocolade-bananenbrood zit je goed! Door de extra toets van de chocolade met appelsien is het ook ideaal als zoet tussendoortje.

Ingrediënten

  • 3 goed rijpe bananen
  • 100 gram glutenvrije havermout
  • 80 gram boekweitbloem
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels rijstmelk
  • 2 koffielepels glutenvrij bakpoeder (ik gebruikte Backin van dokter Oetker)
  • 20 gram pure chocolade met appelsien (Boni selection puur orange)
  • 3 koffielepels pitten of zaden (ik gebruikte zonnebloem-en pompoenpitten)

Recept

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de bananen fijn tot een gladde mix. Doe er de kokosolie bij. Zet deze kom even opzij.
  • Maal de havermout fijn tot meel. Doe er de boekweitbloem bij en het bakpoeder.
  • Voeg de bananenmix bij de bloem.
  • Doe er de eieren bij en de rijstmelk. Meng goed door elkaar.
  • Smelt de stukjes chocolade en roer door het geheel. Voeg ook de zaadjes toe en roer alles goed door elkaar.
  • Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het geheel erin.
  • Bak ongeveer een halfuur op 180 graden in de oven.
  • Wanneer je erin prikt met een mes en de deeg plakt niet meer aan het mes, dan weet je dat het brood klaar is.
  • Haal de cakevorm uit de oven en verwijder het brood uit de vorm. Verwijder het papier en laat afkoelen.
  • In een goed afgesloten doos kan je het ongeveer twee dagen bewaren.

2 thoughts on “Chocolade-bananenbrood

    1. Beste Arlette,
      Dank je wel voor de mooie reactie! Het geeft me energie om te lezen dat anderen iets hebben aan mijn tips of recepten. Als je tips hebt of suggesties, laat het zeker ook weten! Smakelijk alvast aan het chocolade-bananenbrood 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click