Gluten- en lactosevrije koffiekoek

Eén van de dingen die ik echt mis, is een lekkere koffiekoek van tijd tot tijd. Maar ik heb vandaag een nieuw receptje getest en het was meteen een schot in de roos! Mijn huisgenoten proefden met alle plezier en de superlatieven vlogen door het huis, dus we kunnen spreken van een geslaagd experiment :-). Ik deel graag mijn recept met jullie.

Ingrediënten

  • een pak Herta gluten-en lactosevrij bladerdeeg
  • een zakje vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 600 ml rijstmelk (Boni selection) (geen Ricedream want die is te dun hiervoor)
  • (eventueel wat suiker)
  • rozijnen
  • amandelnoten

Recept

  • Breng 500 ml rijstmelk aan de kook.
  • Doe het puddingpoeder in 100 ml koude melk en roer het goed door tot je geen brokjes meer hebt.
  • Wanneer de melk kookt, doe je die van het vuur en voeg je met kleine beetjes de melk met opgeloste puddingpoeder toe. Nadat je een beetje van de gele oplossing toevoegt, roer je telkens goed door. Ga zo door tot het hele mengsel in de melk zit. Doe eventueel wat suiker in de pudding naar smaak.
  • Laat de pudding even kort doorkoken op een laag vuurtje.
  • Haal de pudding van het vuur en laat afkoelen.
  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking (best vijf minuten voor je ze wil gebruiken).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier en leg op een bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met ongeveer de helft van de pudding.
  • Hak de amandelen fijn.
  • Bestrooi met de rozijnen en de gehakte amandelnootjes.
  • Rol het deeg op tot een worst en snij in sneetjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Leg de verschillende rolletjes op de bakplaat en bak af in de oven op 180 graden gedurende ongeveer 25 minuten, tot het deeg mooi bruin ziet en krokant is.
  • Laat afkoelen.
  • Laat het smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click