Gluten- en lactosevrije Goulash

Stoofpotjes, ik ben er dol op. Niets gezelliger dan een sudderend potje op het vuur, en wanneer het vlees gaar is, gewoon de pot op tafel en smullen maar!

Ik maak regelmatig goulash klaar, dit was in oorsprong een dikke soep uit Hongarije. Maar wanneer je het nog dikker maakt, wordt het een lekkere stoofschotel. Goulash van Hongarije kan schapenvlees, vis of rund bevatten. Zelf maak ik altijd onderstaande versie, uiteraard gluten-en lactosevrij.  Laat het smaken!

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 2 paprika’s
  • 1 kg wortelen
  • 500 gram champignons
  • 1 glutenvrij bouillonblokje (merk Maggi bijvoorbeeld)
  • 1 blikje tomatenconcentraat (140 gram)
  • peper, zout, cayennepeper
  • olijfolie

Recept

  • Was en schil de groenten. Snij de wortels en champignons in schijfjes. Snij de paprika’s in kleine stukjes.
  • Kruid het vlees met peper en zout en bak het kort even aan in olijfolie in een hoge kookpot.
  • Doe er de wortels, paprika’s en champignons bij.
  • Zet alles onder water en doe er het bouillonblokje bij.
  • Voeg het blikje tomatenconcentraat en een mespuntje cayennepeper toe.
  • Goed roeren en laten pruttelen gedurende ongeveer 2 a 2,5 uur.
  • Serveer met rijst of frietjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click