Broodpudding

In deze vreemde tijden is naar de winkel gaan een heuse onderneming, en wil je liever niets laten verloren gaan.

Heb je nog oud brood over, probeer dan zeker eens deze broodpudding te maken! Voedzaam en lekker, als ontbijt of als tussendoortje. In het traditionele recept zitten rozijnen en rum, maar aangezien ik niet echt gek ben op rozijnen, heb ik er een eigen toets aan gegeven. Mijn kleine helpers hebben flink mee geholpen, om te maken en om op te eten.. 🙂

 

Ingrediënten voor vier personen

  • 300 gram oud wit gluten-en lactosevrij brood (ik gebruikte No gluten van Delhaize)
  • 500 ml rijstmelk
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder van 25 gram
  • kaneel naar smaak
  • kokosolie
  • 3 smurfenkoekjes van Generous
  • 100 gram suiker

Recept

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij het brood en de koekjes in kleine stukjes.
  • Verwarm de melk tot ze lauw is. Doe er de suiker in en wacht tot die opgelost is.
  • Laat de broodstukjes en de koekjes 10 minuten weken in de melk.

 

  • Voeg de eieren, het vanillepuddingpoeder en de kaneel toe aan de melkmassa. Meng alles door elkaar.

 

  • Vet een taartvorm in met kokosolie. Doe er het deeg in.
  • Bak de broodpudding af gedurende 1 uur op 180 graden.
  • Eet smakelijk!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To contact us, just click